Szólítson meg téged a Schmidt Mária!

2021/11/16. - írta: Borosnyai Előd

Schmidt Mária nyílt levele Sólyom Lászlóhoz

„…és odahelyezte az Éden kertjének keleti oldala felől a kerúbokat és a villogó lángpallost, hogy őrizzék az élet fájához vezető utat” (Ter. 3,24)

és Schmidt Máriát a Terror Háza elé…

Az örökérvényű igazságok időszerűségbe áthajló mulandóságai közt viszont ezzel kapcsolatban azt említhetjük, hogy Schmidt Mária ma megszólította Sólyom Lászlót, nyílt levéleben. A volt államfő…, Istenem, most nincs könnyű helyzetben.

Elgondolkodtam, hogy valaki még merészel ebben az országban arcoskodni, úgy, hogy itt van velünk Schmidt Mária?

Úgy képzelem, ha Schmidt Máriának rossz vagy unalmas napja van, kiáll az Andrássyra és találomra kötözködni kezd az arra járó-kelőkkel, hátha fog még egy-két kommunistát. Ez ugyebár nem túlzottan izgalmas képzet, ám annál közelebb áll a valósághoz, merthogy Schmidt Máriáról, ha egyebet nem is, de annyit bizonnyal már mindenki megtudott, hogy pörölni igazán szeret. „Nyelvvel harcolni asszonyemberhez illendő” mondta volt Pázmány Péter, igaz akkor ő még az ember helyett akkor az állat kifejezést használta. Kinek ahogy tetszik, de a jelent szemlélve, Pázmány bizonyára a jövőnek szólt és talán Shmidt Mária korára is gondolt. Schmidt Mária stílusosan a magyar Szúrósszemű Márta, aki, ha kipécéz, akkor véged van. Rád kérdez és megválaszol. Ő a magyar közgondolkodás és intellektualitás fiókáit nevelő anyamadara, aki az interakciók szellemi táplálékát begyében erjeszti mindaddig, amíg e folyékony pépet aztán nem okádhatja a te, az én és minden magyar szájába, homlokára és elé, vagyis mindenhová. Egy fáradhatatlan kútfőnő, aki soha nem rest a történelem múlt-kor tapasztalatát a jelen tévedhetetlen iránytűjévé varázsolni. Márpedig, ha irány, akkor az mindég a Karmelita kolostor, mert az mégiscsak magaslat, pláne a Duna locsifecsi vízszintje felett. Schmidt Máriának van otthon házi Orbán ikonja, nem úgy, mint Neked vagy esetleg Sólyom úrnak, akinek pláne nincs, pedig igazán jól festene a sok jogász mendemonda mellé egy. Mert akinek nincs az otthonában efféle ereklye ki tudja, hogy mit vagy még inkább kit csókolgat szabadidejében. Ezért sok a tennivaló és nem lehet múltat, jelent és jövőt, egyszóval hármat ilyen sok mondanivaló mellett ilyen kis idő alatt különválasztani. „Egy pillanat s kész az idő egésze…”, még a proletár költő is őt igazolja, mert az amit Schmidt Mária mond vagy kérdez az mindig sürgősen aktuális és fordítva is igaz. Így csak egy szó ötlik fejembe Schmidt Mária neve hallatán: SZINTÉZIS. Ha van a Nernek elvi szintézise, akkor azt Schmidt Mária önti szavakba. De ebben sincs semmi ideiség, csak folyamat, egy körkörös, jelenhez igazodó állandóság, a megfelelő kulcsfogalmak mentén. Mintha maga Rákay Philip lenne a lemezlovas. Ez jó és tényleg bőséges, mert a térgörbítő tekintet az egy olyan egyedi adottság, mely kiemelkedik azt átlagból, hogy átlagot próbáljon magasabb rendűvé avanzsálni.

Na már most - és tényleg csak abszolút szubjektív meglátás szerint - Sólyom László tényleg jobban teszi, ha már Schmidt Mária megszólította, hogy tényleg nem válaszol. Ő már amúgy sem közéleti szereplő és minek vitába bonyolódni egy olyan szintén nem közéleti szereplővel - Schmidt Máriával - aki azt hiszi magáról, hogy közéleti szereplő.

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://myop.blog.hu/api/trackback/id/tr1516756754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birkamenet 2021.11.18. 00:14:23

Maris elmebeteg, ezt mindenki tudja.
Így jár minden vezír imádó idióta, mert a vezír tudja és kihasználja, hogy ezek a hasznos hülyék határok nélkül képesek elhülyülni értük.

röf 2021.11.18. 06:38:44

Sólyom soha nem lett volna ügyvédbojtárnál több, ha a fityesz nem tolja.....

csúti csüngőhasú tolvaj 2021.11.18. 08:04:06

@röf:

Stimm.
Sok ilyen van a fideSSben. A tudása alapján a csúti csüngőhasú koszlott disznó is maximum arra lenne jó, hogy valami ügyvédi irodánál a beadványokat hordja a megfelelő irodákba.

birkamenet 2021.11.18. 08:44:53

@röf:

te se tudtál volna kitörni a zsákfaludban a disznópásztorkodásból, ha rogán nem emelt volna ki fidernyák bértrollnak.

moloy 2021.11.18. 10:47:39

Amit felrónék Sólyom László köztársasági elnökünknek:
A köztársasági elnök a Magyar Honvédség főparancsnoka.
Mint ilyen, a 2006-os eseményekben a rendőrség tevékenységét
látva intézkednie kellett volna a rend helyreállítására...

Macropus Rufus 2021.11.18. 11:00:04

@moloy: amit én rónék fel az még alkotmány bíró korában volt és neki (többek közt) köszönhető, hogy családok ezrei lettek hajléktalanok. Ez az a bizonyos döntés mely értelmében a visszamenőleges kamatemelés teljesen korrekt. (ekkor emelkedett a lakáskamat 2%-ról vagy 30-ra, visszamenőlegesen) Amikor ezt a döntést hozta az AB ő volt az elnöke a csapatnak. A regnálása alatt lett nagyon sok honfitársunk lett hajléktalan vagy került qurva sz@r helyzetbe.

De a közelebbi múlt eseményei: mint a hadseregek főparancsnoka nyíltan kiállt egy katonai fejlesztés ellen: lokátor a Zengőre.... Viszont a nagy környezetvédő szerepében egy qurva szava nem volt, hogy a sok barom tiltakozó ácskapcsokat ver a fákba, hogy azokat ne tudják majd kivágni... Csak hát az ácskapocs végezte ki a fákat nem a fűrész....

Egy igazi kis senkiházi.

Etniez 2021.11.18. 11:03:24

Marisnak hiányzik egy jó kemény szás.

Rz a baja neki. Meg aztán biztos ciki neki a fia ott a sok nagyonhetero között (-O. Gáspár, Sz. József, stb)

Le kell vezetni a frusztrációt. Egyébként Matolcsyval szép pár lennének.

6.Lenin 2021.11.18. 17:06:20

Sólyom 2006 őszén bemutatta mekkora egy Szarházy senki. Gyurcsány is úgy kezelte akkor, mint egy snkit, igaz valójában az is volt.

6.Lenin 2021.11.18. 17:10:45

Ha netán valakinek kétségei lennének, csak 2 dolog

Az őszödi beszéd egy választási csalás nyílt beismerése. az őszi események eltussolása meg gazemberség.

Pedig akkor egy új választás, vagy a Gyurcsány eltakarítás megmenthette volna az ellenzéket, és még talán meg is tudott volna tisztulni. Ez is az ő lelkén is szárad(hat).

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2021.11.18. 17:49:58

gyenge iras.
a bolsi csurhe allamcsinyre keszul, persze azt hiszi majd tetlenul szemleljuk azt. hat tevednek.

birkamenet 2021.11.18. 18:27:37

@6.Lenin:

öreg bolsi, egy köztársasági elnök önmagában se új választást nem tud kiirni, se minielnököt nem tud eltakaritani.
Így csak annyi dolga marad, hogy elovasgatja a törvényeket meg aláirogatja. Vagy smittpalira emeli magát és még el se olvasgat.

6.Lenin 2021.11.18. 18:46:45

@birkamenet:

De lett volna, ezt akkor többen is szóvá tették, de ma már ennek nem sok jelentősége lenne azon kívül, hogy egy gyenge elnöki címet ne akaszthatnának a nyakába.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.18. 23:46:19

@6.Lenin: küld már át légyszives, melyik az a törvényhely, amelyik lehetővé tette volna Sólyomnak, hogy beavatkozzon?

6.Lenin 2021.11.19. 09:42:18

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Kiáll, és elmondja az igazságot, ezzel olyan helyzetet idéz elő, hogy kormány lemondva, kénytelen új választásokat kiírni. Mindenre van megoldás. Ő nem élt a lehetőséggel, meghunyászkodott, hiszen valaha ő is a rendszer része volt, hiszen olyan kiváltságokat élvezett, amit csak a rendszer hű alattvalói tehettek meg. Apró-Dobrev-Gyurcsány mindenkiről tud mindent, nem véletlenül tudta maga alá gyúrni az egész ballib oldalt. Tudod a politikának vagy egy mese része, nektek, és van egy praktikus része, nekik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.19. 09:52:02

@6.Lenin: tehát nincs ilyen törvény...a többi, amit írsz, mese. Mintha azt mondanád, hogy Orbánnak le kellett volna mondani és visszavonulni a politikától, ahogy ígérte, a 2002-es veresége után.

Dan da Man 2021.11.22. 08:00:56

@FILTOL: Remélem is, hogy nem leszel tétlen, és a bolsi csürhe államcsínnyel beleveteti az Alkotmányba, hogy ki kell lövetni a szemedet. Vagy eltörni az összes ujjadat, hogy ne tudj gépelni. Vagy csak betiltatja a szólásszabadságot, hogy az ilyen retardok, mint te ne kommentelhessenek sehova. Még az elvtársad, a Lenin is értelmesebben és konstruktívabban szólt hozzá.

De a lényeg, hogy te majd jól "nem hagyod".

Ne hagyd. Pont le vagy szarva a véleményeddel együtt. Ami egyébként egy 0. De a panelban biztos te vagy a helyi megmondóember... Kívánom, hogy legalább ebből származzon valami kis boldogságod a nyomorúságos életedben.

És nekem tetszett a bejegyzés. Jól szórakoztam és maximálisan egyetértek. Mária anyánk valóban Ikaruszként száguld Hunnia egén, és beszól a Napnak. A Nap pedig jobban teszi, ha ignorálja, és csak süt tovább. De azért nem bánnám, ha egy kósza koronakivetődés kicsit megolvasztaná a dőre némber szárnyait...

6.Lenin 2021.11.22. 09:14:57

@Igazamvanvagyigazamvan?:

2002-ben Orbán a 2. fordulóban nyert. Csak nem volt meg a parlamenti többsége. De már akkor megmondta, hogy neki csak kétharmaddal szabad nyernie. azt is megcsinálta, már 3x is, és tavasszal jön a 4.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.22. 09:51:51

@6.Lenin: "ehát nincs ilyen törvény...a többi, amit írsz, mese. Mintha azt mondanád, hogy Orbánnak le kellett volna mondani és visszavonulni a politikától, ahogy ígérte, a 2002-es veresége után"

Erre nem válasz, hogy Orbán nyert. Terelsz, vén komcsi.

6.Lenin 2021.11.22. 11:43:35

@Igazamvanvagyigazamvan?:

2006 őszén a vén beszari azért annyit mondott, hogy erkölcsi válság van az országban, de azért meg kellett volna neveznie a felelőst is. Ez a kötelessége. Orbánnak miért kellett volna lemondania?
A 18 000 Ft-os csekkre ráizgultak a választok, de utána bejött neki amire az országnak is szüksége volt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.22. 13:50:41

@6.Lenin: onnan indultunk, hogy Sólyomnak lemondásra kellett volna felszólítania Gyurcsányt, de nincs ilyen törvény. Nem tudtad ide citálni.
Erre írtam, hogy ugyanezen logika szerint Orbánnak tartania kellett volna a szavát. Nem, nem én mondtam, hogy ez az én logikám, szerintem ugyanis nincs ilyen kötelezettsége egyiknek sem. A kormányfőt nem az ország első közjogi méltósága nevezi ki, visszahívni így nincs joga. Gyurcsányért a felelősség az mszp-t, mint pártot terheli.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.22. 13:55:26

@6.Lenin: mellesleg Sólyom a fidesz jelöltje volt. Később nem volt hajlandó feltétel nélkül szolgálni a vezért, ezért fáj neked, amit tett.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.22. 13:57:09

@6.Lenin: "
A 18 000 Ft-os csekkre ráizgultak a választok, de utána bejött neki amire az országnak is szüksége volt"

Ebben igazad van, az országnak az EU pénzekre szüksége volt, és Orbánnak ez kétségtelenül bejött.

6.Lenin 2021.11.22. 14:01:45

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Akkor azt is jogtalanul mondta, hogy erkölcsi válság van, de felelős nélkül? Politikai értelemben a kormány helyzete tarthatatlan lett volna, ha ez a beszari megnevezi a felelősöket is. Volt bizalmi szavazás a parlamentben 1 szavazattal ment át. Egy erőteljesebb KE megszólalásnál nem biztos, hogy átmegy.
Ez sokkal jobb megoldás lett volna az ellenzéknek is, mert lehetősége lett volna a megtisztulásra is, és nagyon nem lett volna biztos a Fidesz ilyen arányú győzelme 2010-ben.
Mi értelme volt megmenteni a _Gyurcsány kormányt?
Vesztett vele az ellenzék, és az ország is j néhány évet. Miért mentegeted a bukást? Mi jó ebben neked?
Nagyon nincs igazad, ebben sem.

6.Lenin 2021.11.22. 14:05:43

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Sajnos már nem találom a videót, ahol Gyurcsány, és Szili K úgy beszéltek Sólyommal, mint egy kapcaronggyal. Én nem sajnálom egyiket se, de nem kedvelem a szar embereket sem. A KE egy szar ember volt, mint elnök. KE-nek mindenképpen.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.22. 14:06:20

@6.Lenin: az, hogy Gyurcsány hogy maradt hatalmon, nem írható egyetlen ember számlájára. De miért mentegetném? Fideszes beépített ember volt, aholbtudott, ott tartott keresztbe a maszopnak.
Ha megszólal, lehet, a maszop összezár, és Gyurcsány méginkább bebetonozódik.

Igazamvanvagyigazamvan? 2021.11.22. 14:07:16

@6.Lenin: "nem kedvelem a szar embereket sem"
Akkor nincs otthon tükör se?

6.Lenin 2021.11.22. 15:47:47

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Nekem nincs mert olyan szegény vagyok, de remélem neked van.

6.Lenin 2021.11.24. 10:38:15

@_atpijkamo_:
Nevek, programok, példák?

Ne itt élvezkedj , szarzsák.
süti beállítások módosítása